Rezervirajte smještaj:

  mob: +385 91 5274266, tel: +385 21761387
  Jelsa 34 (Vitarnja), Hvar Island, Croatia

  19. sijenja 2017. at 13:18 · · Komentari isključeni za Grad Hvar – zanimljivosti, plaže i smještaj

  Grad Hvar – zanimljivosti, plaže i smještaj

  Grad Hvar jedinstven je spoj raskošne mediteranske prirode, bogate i slojevite kulturno-povijesne baštine, te mondene turističke suvremenosti…

  Smješten u slikovitom prirodnom okružju, okrenut južnoj, sunčanoj strani svijeta, koja mu je podarila svu mediteransku privlačnost i vedrinu, okrenut moru koje mu je uzvratilo sjajnom i neponovljivom povjesnicom, Hvar je neiscrpna riznica prizora, ugođaja i avantura.

  Ime mu dolazi od riječi PHAROS – grčkog naziva za otok Hvar i grad koji se nekoć nalazio na mjestu današnjeg Starog Grada (a od kojega je Hvar u 13. st. preuzeo naslov otočkog središta).

  Slavu i moć Hvar je stekao tijekom srednjeg vijeka kao važna luka u okviru mletačkoga pomorskog imperija. Danas je pak turističko središte otoka i jedno od najomiljenijih turističkih odredišta dalmatinske rivijere – gradić nasmijanih i ljubaznih žitelja gotovo u potpunosti predanih turizmu.

  Plaže su glavna atrakcija otoka Hvara – idealno mjesto za opuštanje na Jelsi su upravo predivne plaže. Apartmani Palma su udaljeni svega 40ak metara do najbliže plaže. Navodimo pet najboljih: Plaža Mina, Grebišće, Zenčišće, Vitarnja i male uvale na putu do Vrboske.

  Read more

  19. sijenja 2017. at 12:12 · · Komentari isključeni za Jelsa otok Hvar – uvale i rtovi Jelse

  Jelsa otok Hvar – uvale i rtovi Jelse

  U središnjem dijelu otoka Hvara smjestila se Jelsa, sunčani vrt kojeg napaja opojnost prozirno čistog mora, a natkriva kristalna vedrina neba.
  Područje općine Jelsa, kao i cijeli otok, ima bogato razvedenu obalu s pripadajućim otočićima, mnoštvo uvala i rtova, gdje gost može naći pravo zadovoljstvo i mir.

  Uvale i rtovi iznimno su pogodni za sunčanje i kupanje – pijesak, šljunak ili kameni obluci te velike ravne stijene uz gustu borovu šumu i uvijek lagani povjetarac pružaju gostu osvježenje i hlad potreban za velikih vrućina.

  Još 1991. godine otok Hvar potpisao je Deklaraciju Srednjodalmatinski otoci – ekološki čista zona, pa nam se i područje Jelse otkriva kao sunčani vrt kojeg napaja opojnost nezagađenog mora a natkriva kristalna vedrina neba.

  Ukoliko vas je zaintrigirala priča ovog malog mediteranskog raja, dođite i uvjerite se sami u njezinu istinitost!

  Read more