Rezervirajte smještaj:

  mob: +385 91 5274266, tel: +385 21761387
  Jelsa 34 (Vitarnja), Hvar Island, Croatia

  19. sijenja 2017. at 13:18 · · Komentari isključeni za Grad Hvar – zanimljivosti, plaže i smještaj

  Grad Hvar – zanimljivosti, plaže i smještaj

  Grad Hvar jedinstven je spoj raskošne mediteranske prirode, bogate i slojevite kulturno-povijesne baštine, te mondene turističke suvremenosti…

  Smješten u slikovitom prirodnom okružju, okrenut južnoj, sunčanoj strani svijeta, koja mu je podarila svu mediteransku privlačnost i vedrinu, okrenut moru koje mu je uzvratilo sjajnom i neponovljivom povjesnicom, Hvar je neiscrpna riznica prizora, ugođaja i avantura.

  Ime mu dolazi od riječi PHAROS – grčkog naziva za otok Hvar i grad koji se nekoć nalazio na mjestu današnjeg Starog Grada (a od kojega je Hvar u 13. st. preuzeo naslov otočkog središta).

  Slavu i moć Hvar je stekao tijekom srednjeg vijeka kao važna luka u okviru mletačkoga pomorskog imperija. Danas je pak turističko središte otoka i jedno od najomiljenijih turističkih odredišta dalmatinske rivijere – gradić nasmijanih i ljubaznih žitelja gotovo u potpunosti predanih turizmu.

  Plaže su glavna atrakcija otoka Hvara – idealno mjesto za opuštanje na Jelsi su upravo predivne plaže. Apartmani Palma su udaljeni svega 40ak metara do najbliže plaže. Navodimo pet najboljih: Plaža Mina, Grebišće, Zenčišće, Vitarnja i male uvale na putu do Vrboske.

  Categories: Otok Hvar, Jelsa

  apartmani_palma

  apartmani_palma

  Expert agent

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint.